Sarajevska policija oduzela vozila Fiat i Suzuki, vozači imali 20.000 KM kazni

Sarajevska policija je u protekla dva dana oduzela dva vozila od višetrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Od vozača Fiata i Suzukija su oduzeta vozila jer su zajedno imali preko 20.000 KM neplaćenih kazni.

Prvo je oduzeto vozilo Suzuki Baleno, vlasništvo B.V., a kojim je upravljao A.B. (28) iz Hadžića.

Njega su u ulici Hadželi u Hadžićima jučer oko 20:30 sati zaustavili policijski službenici PU Hadžići i Trnovo.

Prilikom kontrole je ustanovljeno da 28-godišnji vozač vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.270,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Jutros oko 02:05 sati u Zagrebačkoj ulici na Grbavici su policijski službenici PU Novo Sarajevo zaustavili vozača Fiata A.B. (28) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 13.183,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79