Sarajevska policija pronašla lopova koji je krao tene po džamijama

Sarajevska policija pronašla lopova koji je krao tene po džamijama


Nakon što je sarajevski imam Muhamed Velić podijelio snimak krađe u džamiji, objavio je i vijest kako je lopov pronađen. Međutim, to nije jedina dobra vijest.

“Sinoć je nekakav alkoholičar na jaciji jednom momku, koji je klanjao, ukrao nove patike, fino se i serbez ušetao u džamiju, skinuo svoje stare i poderane i obuo njegove nove. Objavili smo taj video snimak, prenijeli su ga portali; javio se jedan brat dobrog srca i kupio iste takve patike ovom pokradenom momku, Allah ga nagradio. Danas se javlja policija da je lopova uhvatila u patikama. Hvala Allahu. Ima države, ima sistema, ima džemata, stvari funkcionišu, nekad bolje a nekad slabije, al’ ipak funkcionišu. Idemo naprijed, uz Božiju pomoć”, poručio je imam Velić.

@crnahronikainfoPogledajte kako lopov dolazi za vrijeme jacije namaza, još su se sunneti klanjali, pa polahko i serbez ulazi u patikama u dzamiju, sjeda na policu za cipele, skida svoje stare patike i krade nove od momka koji je došao na jaciju, pa kad ih je obuo samo se išetao lagahno iz džamije. Pošto je noć, kamere ne mogu precizno zumirati lice, ali po pokretima i hodu ako ga ko prepozna, nek javi, nama ili policiji, riječ je o lopovu što ordinira po sarajevskim džamijama.

♬ Real MR – mosey riles



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija