Sarajevska policija uhapsila dvojicu 35-godišnjaka zbog posjedovanja droge

Sarajevska policija uhapsila dvojicu 35-godišnjaka zbog posjedovanja droge


Tokom jučerašnjeg dana privedema su dvojica 35-godišnjaka zbog posjedovanje nedozvoljenih supstanci.

Prvo privođenje desilo se oko 20h a drugo oko 22h piše Crna-Hronika.

Oba lica privedena su u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 23.07.2024. godine u 20,10 sati u ulici Franje Kluza, općina Novi Grad, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su pretres D.I., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. stav 3. KZ FBiH), osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

Dana 23.07.2024. godine u 22,00 sata, na raskrsnici ulica Hamdije Kreševljakovića-Čobanija, općina Centar, policijski službenici PU Centar lišili su slobode E.M., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. stav 3. KZ FBiH).

Prilikom pretresa kod njega je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 66 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 35-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija