Sarajevski frizer Esad Tucak za CH: “Prijetio je mojoj porodici i da će mi salon zapaliti”

Foto: Crna-Hronika

Jutros su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili 26-godišnjeg A.U. iz Goražda. Riječ je o opasnom Ahmedinu Ušanoviću. Ušanović je koristeći desetine profila na društvenim mrežama slao ozbiljne prijetnje po život i tijelo tri osobe, kao i prijetnje po sigurnost njihove imovine.

Kako saznaje Crna Hronika, Ušanović je na Instagramu i Facebooku pravio lažne profile poznatog sarajevskog frizera i njegove porodice, te im prijetio lišavanjem života.

  • Govorio je i da će im bacati eksplozivne naprave, paliti imovinu…
  • Upućivao je i jezive prijetnje silovanjem, klanjem, ubistvima.

FUP-ova akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage, a nakon koje je lice locirano i uhapšeno.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je poznatog sarajevskog frizera Esada Tucaka kojem je opasni Ušanović svakodnevno prijetio.

“Drago mi je da se završilo, konačno da se vrati potpuna sloboda i mir u naš život. Prerano je bilo šta drugo reći prije nego li sud išta uradi po tom pitanju. Razlog i pozadinu svega ovoga, ni ne naslućujemo zašto bi neko sve ovo vrijeme pravio stotine lažnih profila i svakodnevno upučivao uznemirujuće poruke, i prijetnje.

Dnevno mi se javi 50 ljudi, jel ovo tvoj profil ili neko mi se javlja s tvog profila i prijeti mi, sad ću biti miran. Prijetio je meni, ženi, sestri, od ubistava, paljenja salona, sestri silovanjem ubistvom djeteta itd.. uglavnom sad smo mirni, hvala FUP-u” – izjavio je Esad Tucak za portal Crna-Hronika.

Opasni Ušanović se predstavljao i kao službenik FUP-a: “Pogledajte šta je sve pisao”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79