Sarajevski političari se građanima smiju iza magle i smoga: “Niko ništa ne radi po ovom pitanju”

Sarajevski političari se građanima smiju iza magle i smoga: “Niko ništa ne radi po ovom pitanju”


U glavnom nam gradu države proglašena je epizoda Uzbune. Da li je jasna semantika, naročito onima koji su uzbunu i proglasili? Definicija kaže da je to stanje potpune pripremljenosti za opasnost od napada iz zraka, za susret s neprijateljem ili elementarnom nepogodom… Znači, stanje potpune pripremljenosti za opasnost.

A oni koji bi trebali biti pripremljeni i čiji je to posao, dakle ministri u Vladi KS, najmanje se interesiraju za uzbunu. U ovoj magli (i doslovno i metaforički) ponašaju se kao guske u magli.

Ministar zdravstva KS Enis Hasanović kazao je za Raport da su dali Sarajlijama preporuke kako da se ponašaju i šta da rade obavijeni gustom maglom. Ali i istakao da nije političar nego doktor. I šta ćemo sad?!

Pošto se ministar, a očito i kompletna Vlada ne žele miješati u svoj posao, evo Raport im je pripremio nekoliko prijedloga: uvesti online nastavu, omogućiti besplatan javni prijevoz u kritičnom periodu kako bi se što manje auta koristila, preporuka i poslodavcima da omoguće uposlenicima rad od kuće, pojačavati inspekcijske nadzore, subvencionirati ljudima kupovinu peleta umjesto uglja…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija