Sarajevski profesor: “Čengić ima sumnjivu diplomu. Ima istu diplomu kao i Osmica”

Sarajevski profesor: “Čengić ima sumnjivu diplomu. Ima istu diplomu kao i Osmica”


Ekspert za geopolitiku, dr. Jahja Muhasilović sa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu bio je gost u na sarajevskoj televiziji Hayat. Govorio je o kandidatima lokalnih izgora za Općinu Stari Grad u Sarajevu.

“Idu sada lokalni izbori i vidimo da ni tu nemaju konzistentnu poliku. Idu sada prijevremeni izbori za Općinu Stari Grad. Trojka ima svog kandidata, druga strana ima svog kandidata. Kandidat sa kojim je izašla Trojka je vrlo upitan. Sa obzirom da gospodin Čengić je uspio da stvori nekakvu lažnu percepciju opozicije unutar Trojke.

Čengić nije opozicija unutar Trojke. Čengić je aktivno učestvovao u eliminaciji prava Bošnjaka jer je bio u doslu sa Američkom ambasadom i on je znao sve vrijeme šta se radi i progovorio je onog momenta kada su oni ugurani u vlast. Dan poslije toga je počeo otvoreno da govori, što će reći da sve ovo vrijeme znao šta radi Međunarodna zajednica i Trojka, tako da je njegov moral upitan.

Njegova diploma je vrlo upitna. Završio je isti univerzitet kao i gospodin Osmica. Njega terete zbog a i on je završio fakultet na vrlo sumnjiv način. Što se ne preispituje njegova diploma? Da ne kažem njegove razne afere sa raznim biznismenima po Starom Gradu.

Poenta je da Trojka puca po šavovima, vidimo da su određeni ljudi počeli već polako napuštati taj brod koji tone” – izjavio je doktor Jahja Muhasilović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija