Foto: Ilustracija
Sarajka Amina nije mogla da prešuti mobing koji je vidjela u jednoj od najpoznatijih trgovačkih radnji: Ostala sam u šoku

Sarajka Amina nije mogla da prešuti mobing koji je vidjela u jednoj od najpoznatijih trgovačkih radnji: Ostala sam u šoku


U posljednje vrijeme u našoj zemlji se sve više govori o mobingu na radnim mjestima, pa je tako veliki broj uposlenih prisiljen da trpi iživljavanje nadređenih.

Jedna od situacija desila se u Sarajevu, tačnije u trgovini jednog od najpoznatijih trgovačkih lanaca u BiH, Amko Komerc.

Kako je na svom Facebook profilu objelodanila Sarajka, Amina Muzurović dva je puta prisustvovala nepristojnom ponašanju nadređene osobe prema radnici.

Ona se prvo javila na adresu Amko Komerca, ali iz  ove kompanije joj nisu odgovorili dok post nije objavila na svome Facebook profilu.

  • Ogorčena sam na situaciju u kojoj sam se našla prekjučer.

Redovno posjećujem Amko Logavina i zaista neke stvari jednostavno ne mogu da ne prokomentarišem, ne podijelim i ne obratim se nekome čisto radi ljudskosti.

Ne poznajem čitavu priču niti rad djevojke, ali definitivno što poznajem jeste neljudsko ponašanje.

 

Kakva god situacija da je bila u pitanju, smatram da nije uredu na nekoga vikati, dovoditi u nezgodnu situaciju pred kupcima, uzdizati sebe, podcjenjivati drugu osobu, prijetiti i slično.

Situacija se desila prekjučer gdje sam ostala u šoku i bez ikakve reakcije, međutim danas sam vidjela istu djevojku na koju se vikalo i jednostavno u meni je proradilo nešto i znala sam da na neki način moram reagovati.

Pokušala sam prvo na najjednostavniji mogući način, javljanjem poslovnice međutim u dva navrata sam bila dva puta izignorisana.

Prošle su mi kroz glavu raznorazne scene kroz koje su ljudi prošli radi mobinga i jednostavno smatram da nije uredu da ovo ostane nečujno i da se na ovakve stvari žmiri, šuti i bez da se išta poduzme – napisala je Amina na Facebooku.

Nakon brojnih komentara Sarajlija i njenih prijatelja na ovoj društvenoj mreži, u komentaru su se oglasili i iz spomenute kompanije:

  • Poštovana,

Prije svega na početku našeg odgovora istaknut ćemo da smo kompanija koja njeguje dvosmjernu komunikaciju kako sa našim uposlenicima, tako i kupcima koje iznimno cijenimo i uvažavamo.

Vašu poruku danas smo instantno prislijedili nadredjenima i zaduzenim za kontrolu rada uposlenika na terenu.

Od zaštitarake agencije sa kojom sarađujemo tražili smo sve snimke nadzornih kamera.

Naravno planirali smo Vam i odgovoriti, ali smo čekali povratnu informaciju sa terena te imati i konkretan odgovor.

Neovisno da li uposlenik u nasoj kompaniji radi nekoliko dana/ mjeseci/ godina mi uvijek saslušamo šta druga strana ima za reci, jer bilo kakvo beprofesionalno ponašanje ili mobing strogo su tabranjeni u našoj kompaniji.

Sve kako ste naveli predmet je detaljne kontrole i vjerujte svi odgovorni pojedinci za bilo kakvo neprofesionalno ponašanje bit će sankcionisani u skladu za zakonskom legistivom u ugovorom o radu.

Svi pojesinci obavezni sz poatovati etičke kodekse i moralna načela, a komapnija apsolutno ponasanja ovakvog tipa nece tolerisati.

Vama, kao nasem kupcu u ime Uprave Amko komerca zahvaljujemo na odvojenom vremenu i pisanju ovog dopisa.

Vjerujte, da cijenimo to te da ćemo u najkraćem mogućem roku ispraviti sve eventualne nepravilnosti.

S poštovanjem.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija