Sarajka se okliznula na lišće i slomila ruku, traži se hitna reakcija nadležnih

Sarajka se okliznula na lišće i slomila ruku, traži se hitna reakcija nadležnih


Danas se jedna Sarajka okliznula na lišće i slomila ruku, a vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo Srđan Srdić zatražio je hitnu reakciju komunalnih firmi.

Svi koji su danas prošetali Vilsonovim šetalištem znaju da je potrebna hitna reakcija nadležnih.

“Nakon nedavnih padavina, medna rosa i trunje sa drveća Lipe, završilo je na šetnicama duž Općine Novo Sarajevo! Kretanje je zaista otežano. Jako je klizavo i samim tim opasno. Danas se naša sugrađanka okliznula i slomila ruku na šetnici između ulica Aleja Lipa i Porodice Ribar!

Pozivam KJKP Park Sarajevo već sutra da dođu i očiste, te KJKP RAD Sarajevo da saperu šetnice prije nego još neko od naših sugrađana ne nastrada!

Podsjećanja radi, ovim šetnicama svakodnevno prolaze penzioneri, mame sa bebama i djecom, te odrasli i djeca na biciklima i romobilima. Reagujete odmah”, napisao je vijećnik Srdić.

Na stanje na Vilsonovom šetalištu reagovali su i građani.

“Dugo taložena prljavština, lišće davno opalo, večeras pomiješano s kišom stvorila se klizava kaljuga. Niko da očisti! Pomislim koliko su građani platili Općini kroz doprinose i poreze – Koliko dobivaju zauzvrat!?. Je li puno ako tražimo da bude čisto? Ovo nisu uslovi za ‘dobre čizme’ – ovo su uslovi za ‘dobrog opanka’. Odavno je to tako – … Kome reći? “, pitala je jedna Sarajka koja nam je poslala fotografije.

 

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija