Sarajlija sa maloljetnicima krao odjeću i alate vrijedne skoro 40.000 KM

Sarajlija A.S. lišen je slobode zbog sumnje da je sa dvoje maloljetnika u Gradišci krao odjeću i alat u vrijednosti skoro 40.000 maraka.

Policija je potom došla i do saznanja da je A.S. i ranije iz kamiona krao razni alat, vrijedan 1.700 KM.

“A.S. se sumnjiči da je na području Gradiške, zajedno sa dva maloljetna lica, počinilo više krivičnih djela teška krađa i krađa. Naime, u Policijsku stanicu Gradiška, juče u jutarnjim satima zaprimljene su četiri prijave da je u toku noći 13/14.09.2022. godine iz četiri teretna vozila na različitim lokacijama otuđena neutvrđena količina odjevnih predmeta, profesionalnog alata i sistem za vatro dojavu, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 30 700 KM”, navode iz PU Gradiška.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika identifikovani su izvršioci a u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka A.S. je pronađen i lišen slobode.

“Daljim operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da je lice A.S. i u proteklom periodu počinilo krivično djelo teška krađa” na način da je iz teretnog vozila otuđilo razni alat, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 1 700 KM”, dodaje se u saopštenju.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja luka i dežurni tužilac za maoljetnike, koji su naložili da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica A.S. i dvije maloljetne osobe podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79