Sarajlije Sarajlijama: Počela sanacija krova koji je prošlog vikenda stradao u požaru na Širokači

U prošlu subotu u večernjim satima izbio je požar u garaži porodične kuće u naselju Širokača. U požaru su izgorjeli garaža, automobili i dio krova porodične kuće.

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je narednog dana posjetio naselje Širokača i porodice Mehe Beriša i Seje Makote čija imovina je stradala u požaru kako bi se utvrdilo kako im se može pomoći i šta im je najpotrebnije.

Prilikom posjete načelnik Hadžibajrić je najavio da će ove porodice dobiti potrebnu pomoć po ubrzanim procedurama imajući u vidu da dolazi zimski period i padavine.

Nadležne općinske službe već u ponedjeljak su izašle na teren i poduzele neophodne mjere. Uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva izvršili su rašćišćavanje ostataka od požara i osigurali da lokacija na kojoj je izbio požar bude opet pristupačna.

Nakon toga pristupilo se radovima na sanaciji oštećenog krova kako bi se porodici Seje Makote osiguralo da imaju funkcionalan objekat koji neće prokišnjavati usljed nadolazeće zime i padavina. Oštećeni dio krova je uklonjen i u toku je postavljanje novih greda, a radovi bi trebali biti gotovi za nekoliko dana.

U garaži iz koje je počeo požar u potpunosti je izgorio uskladišteni pelet za zagrijavanje doma Mehe Beriše što je ovog penzionera najviše zabrinjavalo. Odlukom načelnika Ibrahima Hadžibajrića poduzete su aktivnosti da se u što kraćem roku uplate sredstva za nabavku novog peleta porodici Beriša.

„U ovakvim situacijama je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta se uvijek može nadoknaditi. Pomoći ćemo ovim ljudima, prvo ćemo sanirati kuću, da ljudi mogu normalno živjeti. Nećemo ih ostaviti nezbrinute, bliži se zima i brzo ćemo djelovati. Naći najbolje rješenje za ove porodice,” izjavio je prilikom posjete porodicama načelnik Hadžibajrić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79