Šarović Dodiku: Nemamo snage za ovakvo nešto, varaš se ako misliš da ovo možeš uraditi bez rata

Šarović Dodiku: Nemamo snage za ovakvo nešto, varaš se ako misliš da ovo možeš uraditi bez rata


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, u svom obraćanju na današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a o prenosu nadležnosti sa države na entitete, rekao je da njegova stranka neće podržati Dodika na ovom putu.

Kako je rekao Šarović, o sebi i stranci koju predstavlja čuo je mnogo toga.

“Kako mi gledamo na ovo, jesmo li hrabri ili nismo. Nikad nisam učestvovao u prenosu nikakvih nadležnosti i nikada moja ruka nije dignuta za to – kazao je on.

Dodao je da mislim da je poštenije i bolje to reći nego javnosti prodavati ko je narodni heroj a ko nije.

“I da takva slika ide u javnost. Želim prenijeti svoj stav da RS nema snage za ovakav poduhvat. Podijeljena je i bez ili sa vrlo malo prijatelja što nije dovoljno za ovaj poduhvat koji želite da učinite – kategoričan je Šarović.

Na kraju je poručio da onaj koji misli da može podijeliti vojsku, izići iz sistema PDV-a, da vrati pravosudni sistem i da to može učiniti bez rata da se grdno vara.

“Ovo je direktno ugrožavanje mira i uvlačenje RS-a u spiralu rata. Mi ćemo kao stranka pratiti i podržavati svaki razuman prijedlog, ali taj prijedlog mora ići kroz dogovor. Jednostrane odluke ne jer je to opasnost za RS. Naša odgovornost i naša dužnost je da narodu kažemo u šta ga vodimo – poručuje lider SDS-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija