Šarović: Politika Željke Cvijanović nas vodi u propast

Šarović: Politika Željke Cvijanović nas vodi u propast


Izjava predsjednice RS Željke Cvijanović u kojoj kaže da njen stranački šef Milorad Dodik neće dati agreman Njemačkom ambasadoru “iz principa” je neodgovorna, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

– Ova izjava Željke Cvijanović pokazuje da njima nije uopšte stalo do RS, do naših građana koji žive i rade u Njemačkoj, ali i do privrednika koji svoju robu izvoze u Njemačku. Da li je ona uopšte svjesna koju bi štetu mogli da proizvedu svojim ponašanjem samo kada bi Njemačka uvela vize za naše građane? To bi značilo da više na mostu u Bosanskoj Gradišci ne bi mogli da izađete u Hrvatsku ako nemate vizu Savezne Republike Njemačke – rekao je Šarović.

On je Željku Cvijanović pozvao da se oglasi oko poteza Vlade koji imaju ogroman uticaj na sudbinu RS, kao što su pokušaj prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili prodaja potraživanja Alumine.

– Do sada nismo čuli mišljenje Predsjednika Republike ni po ovim pitanjima, ni oko mjera za ublažavanje posljedica inflacije kao što je npr suspendovanje akciza ili smanjenje PDV-a jer nju ne zanima narod. Ona nije predsjednica svih građana RS jer da jeste javno bi zatražila da se suspenduju akcize i da se stopa PDV na lijekove, školski pribor i osnovne životne namirnice smanji sa 17 posto na 0 posto – dodao je Šarović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija