Saša Magazinović poručio: Kada je država u pitanju nema međustranačkih sukoba

Saša Magazinović poručio: Kada je država u pitanju nema međustranačkih sukoba


Šef kluba Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović poručio je da treba da ostaviti svu dnevnu politiku i međustranačke sukobe kada su interesi države u pitanju.

Između ostalog, Magazinović je naglasio kako treba shvatiti da niti jedan entitet neće biti država za sebe.

“Okupljanje oko toga je dužnost svih patriota, svih onih kojima je jasno da niti jedan entitet nije i nikad neće biti država za sebe. Sa svima onima koji isto žele ću se truditi da kratkovidne politike koje u fokusu nemaju državu, bez obzira odakle dolaze, budu poražene u vremenu pred nama”, rekao je Magazinović za Fenu.

Kako kaže, iskreno želi da vidi političko jedinstvo svih oko pitanja koja ljudima znače život.

“Da se konačno napravi konkretan iskorak prema članstvu u Eurotransplantu – da pomognemo svima onima kojima transplantacija organa znači život. Da napravimo te posljednje korake i legalizujemo kanabis u medicinske svrhe. Da se pošteni ljudi iz svih stranaka suprotstave onima kojima politika nije sredstvo da učine društvo boljim i naprednijim nego alat da na nezakonit način napune svoje džepove”, poručio je Magazinović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija