Savjetnik Cvijanovićke: Alkalaj bi trebalo da zna da Vijeće sigurnosti UN-a nije sarajevska čajdžinica

Savjetnik Cvijanovićke: Alkalaj bi trebalo da zna da Vijeće sigurnosti UN-a nije sarajevska čajdžinica


Saša Aulić, savjetnik Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH, izjavio je da bi “Sven Alkalaj trebalo da zna da Vijeće sigurnosti UN-a nije sarajevska čajdžinica u kojoj se iznose lični i proizvoljni stavovi, već organizacija u kojoj bi morao da iznosi usaglašene stavove svih, a ne samo pojedinih u BiH”.

Komentarišući za Srnu izjavu Svena Alkalaja da njegov govor u Vijeću sigurnosti UN-a povodom Izvještaja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove ne sadrži nikakve proizvoljne ili političke ocjene, već jasne i sudski utvrđene činjenice, te da članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ne želi da prihvati pruženu ruku druga dva člana u vezi sa usaglašenim nastupom u Vijeću sigurnosti UN-a, Aulić je rekao:

– Da je BiH iole ozbiljna zemlja, kao što nije, jedan ambasador ne bi smio ni da pomisli da polemiše sa institucijom koja ga imenuje i čije stavove bi morao dosljedno pratiti”.

-Svojim bahatim soliranjem i nepoštovanjem institucija Alkalaj najgrublje urušava ionako narušen ugled BiH u svijetu – kazao je Aulić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija