SBiH nije trebala biti s trojkom: Ništa od dogovorenog nije realizovano

SBiH nije trebala biti s trojkom: Ništa od dogovorenog nije realizovano


Oni imaju neku svoju priču. Mislim da su i pokazali u kojem pravcu se odvija ta njihova priča. Vidimo da tu nema realizacije projekata koji su obećani i da SBiH ne treba biti dio te većine, istakao je Bandić

Nakon što je Elza Gaković napustila redove Stranke za BiH, reagovao je Muamer Bandić, predsjednik Kluba Stranke za BiH u Skupštini KS-a, koji kaže da ne zna zašto je otišla iz stranke te da je sa njom imao korektan odnos.

NJIHOVA PRIČA

– Iznenađen sam tim istupom. Nažalost, mi živimo u političkom sistemu u kojem je sve moguće. Svi sanjamo o državi bez korupcije, o socijalnoj pravdi. Nažalost, kada dođu ti neki ključni momenti za organizaciju vlasti, ali gdje pojedinci odlučuju na bazi nekih, pretpostavljam, interesa, onda se pojave uvijek neki razlozi za napuštanje stranke. Mislim da SBiH nije trebala da uđe u koalicionu većinu. To je moj stav, ali poštovat ću političke organe i njihove odluke. Nažalost, nismo imali tu mogućnost od koalicionih partnera, nismo bili podržani. Ništa od onog što smo mi dogovorili sa njima nije bilo realizovano. Oni imaju neku svoju priču. Mislim da su i pokazali u kojem pravcu se odvija ta njihova priča. Vidimo da tu nema realizacije projekata koji su obećani i da SBiH ne treba biti dio te većine, istakao je Bandić.

TRANSPARENTNA

Nikada nisam bila trgovac uticajem jer, prije svega, nastojim sačuvati i svoj i ugled moje porodice, kaže Gaković

Elza Gaković, nakon istupanja iz Stranke za BiH, u svojoj objavi na Facebooku napisala je da su joj prvi mandat građani povjerili 2016, kada je sa broja 16 na listi ušla u Općinsko vijeće.

– Da nisam radila dobro, građani mi vjerovatno ne bi povjerili i drugi mandat 2020. S tim drugim mandatom 2021. ušla sam u Stranku za BiH, podržavajući tadašnju politiku Semira Efendića. Njegova reakcija tada potpuno je drugačija od njegove reakcije danas. Kao što je drugačija i njegova današnja politika, zbog koje ljudi napuštaju i njega i projekt u koji su povjerovali, navodi Gaković.

Dodaje kako je po zvanju bachelor komunikologije te magistrica komunikologije, novinarstva i PR-a, a da je njen suprug Munir Gaković profesor sporta i tjelesnog odgoja te magistar javne uprave.

– Zaposlen je na Olimpijskom bazenu Otoka. Roditelji smo tri djevojčice. Karton moje imovine javno je dostupan. Moj politički rad je potpuno transparentan. Nikada nisam kažnjena niti za jedan saobraćajni prekršaj, a kamoli za nešto više. Nikada nisam bila trgovac uticajem, jer prije svega nastojim sačuvati i svoj i ugled moje porodice. Porodica mi je iznad politike i političke karijere, puno iznad, navela je ona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija