SBiH: Vladajuća koalicija blokira oko 2 milijarde KM za BiH i put ka EU

SBiH: Vladajuća koalicija blokira oko 2 milijarde KM za BiH i put ka EU


Pored toga, Smajić navodi da nisu usvojeni ni potrebni zakoni o Sudu, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, zaštiti ličnih podataka i zakon o graničnoj kontroli kako bi se otkočio pregovarački okvir za BiH

Vladajuća koalicija na državnom nivou svojom nesposobnošću i blokadama rada inatitucija svim građanima u Bosni i Hercegovini onemogućava život dostojan čovjeka kaže Džemal Smajić, delegat SBiH u Domu naroda Parlamenta BiH.

– Naime, Bosna i Hercegovina ne može početi koristiti fond od oko 2 milijarde KM podrške EU koji joj je odobren kroz Plan rasta, jer SNSD, HDZ i Trojka, koji imaju sve poluge vlasti, nisu još uvijek uputili budžet u proceduru čak ni u formi nacrta. Kao što je javnosti poznato, usvajanje budžeta je uslov za korištenje sredstava iz Plana rasta, istakao je Smajić.

Pored toga, Smajić navodi da nisu usvojeni ni potrebni zakoni o Sudu, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, zaštiti ličnih podataka i zakon o graničnoj kontroli kako bi se otkočio pregovarački okvir za BiH.

– Dok na sceni pratimo otvoreno rušenje države BiH i njenih institucija, često čujemo napade od vladajućih stranaka da su drugi krivi za nefukncionisanje sistema. Pozivam vladajući režim da provede potrebne procedure i usvoji tražene zakone, kako bi BiH dobila ogroman novac koji joj je odobren i približila se članstvu u EU, kaže Smajić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija