SBK se nameće: Hoće li se zimski turizam preseliti u centralnu Bosnu?

SBK se nameće: Hoće li se zimski turizam preseliti u centralnu Bosnu?


Na području  Srednjobosanskog kantona Zimska turistička sezona 2022/2023 zvanično će biti otvorena u petak, 16. decembra uz dvodnevnu zabavu u okviru Šankanja na Vlašiću. Organizator je Turistička zajednica SBK.

Svečana ceremonija otvorenja zimske turističke sezone održat će se u hotelu Sunce na Vlašiću sa početkom u 15 sati.

Nakon obraćanja zvanica biće upriličeno i otvorenje izložbe fotografija i dokumenata “Babanovac, srce planine Vlašić” u organizaciji Kantonalng arhiva Travnik.

Jedanaesto jubilarno izdanje

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona ističu da posjetitelje na Vlašiću, 16. i 17. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje sa Djeda Mrazom, igrama bez granica na snijegu, kao i koncerte popularnih regionalnih muzičkih zvijezda u okviru manifestacije “Šankanje” koju organizira Sol Azur-Buena Vista, očekuje najveći ski opening ove zime u Bosni i Hercegovini.

Jedanaesto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u Bosni i Hercegovini, popularno Šankanja ove godine na Vlašić dovodi popularne regionalne muzičke zvijezde Acu Pejovića, Nenu Murića, Džejlu Ramović, Amela Ćurića, Mirzu Selimovića i druge.

Šest skijališta

– I ova zimska turistička sezona svim zaljubljenicima u zimske sporstko-rekreativne aktivnosti i sadržaje na Vlašić sasvim sigurno donosi odličnu zabavu i vrhunski doživljaj prilagođen svim generacijama – kazao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević.

Dodao je da su srednjobosanska skijališta veoma konkurentno zimsko odredište i popularna zimska turistička destinacija koja zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine te da pored popularnog ski centra Vlašić, na području ovoga kantona još šest skijališta manjeg kapaciteta nude različite vrhunske zimske doživljaje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija