Schmidt misli da je nekadašnji car Austrougarske monarhije i da vlada Bosnom

Schmidt misli da je nekadašnji car Austrougarske monarhije i da vlada Bosnom


Reakcije na izmjene Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik još se ne stišavaju. O tome, između ostalog, u našoj emisiji 7 Plus Hayat TV-a razgovarali smo sa Jasminom Mujanovićem, politologom i Ismailom Ćidićem, predsjednikom Organizacije „Bosnian Advocacy Center“.

Ćidić se prisjetio brojnih stranih diplomata koji su prošli kroz Bosnu i Hercegovinu, ali kako ističe, nijedan poput Schmidta nije bahato i arogantno nastupio, pa čak ni Bildt.

On misli da je nekadašnji car Austrougarske monarhije i da vlada Bosnom, a ne da je tu da implementira i nadgleda implementaciju Dejtonskog sporazuma. Prema najavama koje smo dobili iz Zagreba, komentara iz Mostara, jasno je da je sve ustvari išlo u pravcu podržavanja HDZ-ovih politika. Ambasada koja uvijek reaguje, a ovaj put nije, bila je ambasada Ruske Federacije. To je jasan pokazatelj da je Schmidt ovdje postavljen njemačko-ruskom linijom. HDZ je usko sarađivao sa ruskim elementima u BiH, a Ruska ambasada daje podršku Schmidtu. Zbog toga bi on i svi koji ga podržavaju trebali biti izuzetno zabrinuti – poručio je Ćidić za Hajat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija