Schmidt ručao sa Draganom Čovićem. Postavio fotografiju iz restorana

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt je danas objavio fotografiju sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem navodeći da su se sastali, ali bez detaljnijih informacija o tome kada se sastanak dogodio i zašto.

OHR je na Twitteru napisao kratko da su Schmidt i Čović razgovarali o integritetu BiH i euroatlantskim integracijama.

“Otvoren i konstruktivan razgovor sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Visoki predstavnik Christian Schmidt je pozvao sve donosioce odluka da ulože zajednički napor u jačanje integriteta države i ubrzanje euroatlantskih integracija. Vrijeme je za konstruktivnu akciju, više nema vremena za političke igre, rekao je VP”, navedeno je u tvitu OHR-a.

Uz šturu informaciju o tome šta su razgovarali, OHR je objavio i fotografiju sa sastanka iz restorana, najvjerovatnije u Hercegovini. Nije precizirano ni kada je sastanak održan, odnosno da li je riječ o susretu od danas.

Schmidt je inače ranije danas ispred Predsjedništva BiH dočekao tabute sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici gdje je poručio da se svi zajedno moramo boriti za miriniju budućnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79