SDA-ovci medijski nasrnuli na Nijaza Nanića: Sram te bilo! Rahmetli Izet pripada BiH a ne nikako Nijazu, Arifu…

Nijaz Nanić na Facebook profilu iznio je detalje i informacije iz dnevnika rahmetli Izeta Nanića, gdje se između ostalog iznio šokantne, o smrti njegovog brat. Nakon 27 godina prvi put je objavljeno pismo koje je rahmetli Izet ostavio iza sebe, u jednom od svojih ratnih dnevnika.

Izet Nanić u pismu Dudakoviću poručio: “Sram te bilo. Nisam očekivao udarac s leđa”

– Moja objava na društvenim mrežama bila je potaknuta pojedinim aktivistima SDA koji su djelovali u USK. Tražio sam da se lik i djelo Izeta ne upotrebljavaju u te svrhe. To se protumačilo suprotno, izazvalo je buru reakcija SDA kadrova i botova, uvukli su me u ostatak priče i dali mi do znanja da je vrijeme da kažem sve što trebam – kazao je Nanić.

Nijaz Nanić kod Senada Hadžifejzovića iznio šokantnu priču: Rekli su da je Izet poginuo od naših!

Dugogodišnji istaknuti član SDA iz Unsko-sanskog kantona Alaga Ajdinović nije ostao imun na ove medijske istupe, pa je poručio Nijazu sljedeće.

SRAM TE BILO, NIJAZE!

Kao i većinu iskrenih patriota ove naše napaćene Bosne i Hercegovine, i mene je jako pogodio ovaj posljednji javni istup Nijaza Nanića, rođenog brata naše legende i narodnog heroja Izeta Nanića.  Pokušavao sam shvatiti kako neko može nečije privatne zabilješke (koje su, po prirodi zanimanja i službe autora u sferi vojne tajne, jer odaju službeni akt k-danta Korpusa, mjeru ukora, pisanu od strane pravnika, i sa komandantovim potpisom upućenu potčinjenom oficiru), poslije 27 godina iznijeti “na izvol'te“ ovakvoj našoj raspamećenoj javnosti, i svim vidljivim i nevidljivim dušmanima našim. A sve to još uz apel „bez podjela“ servirati. Cinično, do bola!

Vrlo je ružno kad neko pokušava preko nekoga svoga sebi neku pozornost ili bilo kakvu korist pribaviti, iako na to nema pravo. Rahmetli Izet Nanić je istinski heroj našeg naroda, koji pripada Bosni i Hercegovini (za koju je živio, za koju se borio i za koju je poginuo) a ne nikako Nijazu, Arifu, niti ijednom drugom bratu njegovome! Zbog sličnosti imena sam u prvi mah bio zamjenio Nijaza sa njegovim rođakom Zijadom. Istina je da se protiv Zijada vodi određeni sudski postupak, vezan za proteklu agresiju na našu domovinu, a i to govori da Nijaz i nije bio toliko bitna figura. Ali je zato u ovom postratnom periodu bio mnogo neodlučan, pokušavajući se afirmirati u nekim političkim projektima, bez nekog većeg uspjeha. Kako god bilo, nije dobro i to nam apsolutno nije trebalo. Pogotovo ne u ovome osjetljivom trenutku, kad nas kao narod dijele, usitnjuju i cijepaju po svim mogućim šavovima.

Odluka, koju je Nijaz Nanić sasvim nepotrebno (poslije 27 godina) iznio u javnost, bila je službenog karaktera. Inače, takve stvari su u rangu vojne tajne i nisu za objavljivanja. To je odluka komandanta Korpusa, tačnije MJERA ukora, kakve je dodjeljivao mnogim k-dantima u raznim periodima, i ta mjera poslije mjesec dana “ispari”, bude nevažeća. To je najblaža mjera, poslije opomene, kojom se disciplinira lanac komandovanja. Iza nje slijede: strogi ukor, smjena, pritvor, zatvor. Neke druge komandante Dudaković je smjenjivao (Miljkovića, Nadarevića, Ezića), i Hamdu Tigra je nekad znao nekom mjerom disciplinirati, pa nisu pravili nikakve drame. Rametli Izeta je ta mjera malo više pogodila (što se očito vidi iz njegove zabilješke), on je tu svoju bol u svoj privatni rokovnik izlio i sve je na tome ostalo. Mjeri je poslije mjesec dana “istekao rok” i nastavilo se je normalno dalje, u nove pobjede. Ubrzo je i četnička ofanziva “Spržena zemlja“ (Mač/Štit 95) počela. Ako je Nijazu (ili njegovim nalogodavcima) bio cilj da Dudaka diskreditira, nije u tome uspio. To je najviše njegov karakter oslikalo. Sram te bilo, Nijaze!

Alaga Ajdinović

Nijaz Nanić njemu ali i SDA stranci odgovorio je novim odlomkom iz dnevnika Izeta Nanića.

Alaga, podijeliću tvoju objavu. DA SE ZNA KO SI !!!
ISTINE SE NE STIDIM I NE BOJIM !!!  TI I TVOJI SLJEDBENICI NISTE SHVATILI PORUKU OBJAVE PISMA.  POSTOJE DVA RAZLOGA ZA TO, ILI STE NESPOSOBNI ILI ZLONAMJERNI.
Samo kratko, NI JEDAN SUDSKI POSTUPAK NI NA BILO KOJEM SUDU SE NE VODI PROTIV MENE. NITI SE KADA VODIO.

Kao odgovor SDA “kadrovicima” na njihova pitanja postavljena u komentarima na moju prethodnu objavu, a koji od mene brane državu, državu za koju samo krv lili, objavljujem još jednu zabilješku iz dnevnika rahmetli Izeta (dakako, ima ih još):
30.04.95

7,30 – jutro mirno i sunčano, čuje se crvkut ptica
Na terasi ispred operativne (sale) čuje se udaranje kugli od bilijara
Tako počinje jutro u k-di.
Ispod k-de grupa vojnih policajaca, sunce ih izmamilo vani i posmatraju prolaznike.
Preko puta kahvana, ispija se jutarnja kahva i čavrljanje.
Starješine zbog aktivnosti do kasno u noć duže spavaju.
To je, pa posatala navika.

Razmišljam:
– boli me koljeno desne noge, možda posljedice rane
– treba minirati Velića Glavicu
– TGOSS-x vrši pripreme
– k-da korpusa negativna prema 505.
Uzrok k-dant 5. k.
Lubomoran i zavistan
bolesno ambiciozan
ne shvata situaciju – gleda samo sebe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79