SDA pobijedila u Živinicama: Novi gradonačelnik je Began Muhić

Kako je objavili mediji iz TK nakon zatvaranja biračkih mjesta u Živinicama, kandidat SDA Began Muhić novi je gradonačelnik ove lokalne zajednice.

Naime, ovu informaciju su potvrdili su u SDA.

U centralni birački spisak za prijevremene izbore u Živinicama upisan je ukupno 55.281 birač.

Odluku o održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica CIK je donio zbog smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Građani Živinica danas su imali priliku izabrati novog čelnika grada na prijevremenim izborima koji su organizirani nakon smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Pravo glasa imao je 55.281 birač, koji je mogao glasati na 88 biračkih mjesta. Bilo je angažovano i pet mobilnih timova, od kojih su dva djelovala na prostoru Živinica, a tri u Tuzli, Lukavcu i Doboj Istoku.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Muhić je osvojio oko 11.300 glasova od ukupno 17.000 koliko je učestvovalo na izborima što je činilo oko 33 posto građana.

U utrku za gradonačelnika kojem će mandat trajati do oktobra iduće godine ušli su još i Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisni kandidat Asim Aljić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79