SDA stala u zaštitu BHRT-a i FTV: Njihovo funkcionisanje ne smije biti dovedeno u pitanje

Foto: Arhiv

Stranka demokratske akcije smatra da funkcionisanje javnih medijskih servisa i egzistencija uposlenika BHRT-a i FTV-a ne smiju biti dovedeni u pitanje. Stoga su pozvali rukovodstvo BHRT-a da potpiše ugovor o raspodjeli prihoda koji se prikuplja putem Elektroprivrede BiH po principima koji su do sada važili, saopćeno je iz te stranke.

Od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine traže da kreira trajno rješenje koje će osigurati nesmetano funkcionisanje javnog medijskog servisa, i kojim će se izbjeći svi eventualni budući nesporazumi.

“Dok Ministarstvo ne izradi prijedlog trajnog rješenja, smatramo potrebnim da Federalni parlament u budžetu Federacije BiH osigura sredstva kojim bi se pružila finansijska podrška funkcionisanju javnih servisa i uposlenicima. Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH predložit će da se u budžetu predvide sredstva za tu namjenu”, saopćeno je iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79