SDA traži hitno imenovanje Cikotića na poziciju ministra sigurnosti BiH

Kolegij Stranke demokratske akcije održao je sjednicu na kojoj su usvojeni određeni zaključci, saopćeno je iz ove stranke.

Usvojeni su sljedeći zaključci:

1. Pozivamo građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe, jer to je jedini način da se spriječi povratak i širenje koronavirusa sa svim zdravstvenim, ekonomskim i drugim posljedicama.

2. Ponovo pozivamo Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru hitno uputi prijedlog budžeta Bosne i Hercegovine sa osiguranim sredstvima za održavanje općinskih izbora i saniranje posljedica epidemije koronavirusa.

3. Obzirom da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata za ministra sigurnosti BIH, pozivamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da hitno u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje prof. dr. Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcionisanje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize.

4. Pozdravljamo dogovor stranaka o zajedničkim kandidatima za općinskog načelnika u Srebrenici i Velikoj Kladuši, te pozivamo sve ostale probosanske stranke da se pridruže ovoj inicijativi. Istovremeno, pozivamo sve probosanske stranke da dogovor o zajedničkom nastupu za izbore prošire na sve općine u entitetu RS što je u interesu svih povratnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79