SDA u Sarajevu predstavila svoje kandidate

SDA u Sarajevu predstavila svoje kandidate


Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo održao je press konferenciju na kojoj su predstavljeni kandidati za načelnike i Općinska vijeća. Predsjednik KO SDA Faruk Kapidžić započeo je obraćanje priznavanjem prošlih grešaka, uključujući kadrovske probleme, te je istaknuo promjene unutar stranke i općinskih odbora koje su provedene.

Kapidžić je istaknuo značaj predstojećih izbora: „Prema najnovijim istraživanjima, SDA u Kantonu Sarajevo vodi, ali ne smijemo se opustiti. Moramo intenzivno raditi na kampanji u narednih mjesec dana kako bi pobjeda bila što veličanstvenija. Pobjeda naših kandidata za načelnike, kao i podrška kandidatima SBiH-a i DF-a, izuzetno je važna, kao i uspjeh naših lista za Općinska vijeća.“

SDA je predstavila 293 kandidata za 9 Općinskih vijeća u KS, od čega je 110 mladih ljudi. Među kandidatima su i 6 doktora nauka, 54 magistra nauka i 166 visoko obrazovanih pojedinaca. Kapidžić je naglasio da je važno da građani pošalju jasnu poruku strankama i kandidatima „Trojke“, naglašavajući neefikasnost i probleme prethodnih vlasti.

“U Kantonu Sarajevo na prošlim lokalnim izborima ponudili su nam “Sarajevski dogovor”, a za rezultat smo dobili stagnaciju onih Općina gdje su dobili podršku. Ibrahim Hadžibajrić je uhapšen pod teškim optužbama za kriminal i korupciju, Srđana Mandića je samo zloupotreba položaja i neznanje onih koji su ga krenuli opozvati spasila, Hasan Tanoviću je tokom mandata i usvajanje Dnevnog reda predstavljalo uspjeh, a Nermin Muzur za 4 godine nije realizovao ni jedan ozbiljan kapitalni projekat iako je imao svu podršku viših nivoa vlasti. Slijedi im “Sarajevski odgovor”. U 4 Općine u kojima SDA ima načelnika, to će liderstvo još snažnije učvrstiti”, dodao je Kapidžić.

On je kritizirao pokušaje kandidata Trojke da se distanciraju od svojih stranaka, naglašavajući da Trojka opstaje na populizmu i da su mnogi kandidati povezani s kontroverznim političarima.

„Postoji fenomen u kojem kandidati Trojke pokušavaju prikriti svoje stvarne veze. Glas za njih je zapravo glas za njihove političke mentore kao što su Konaković, Nikšić i drugi“, zaključio je Kapidžić.

Na press konferenciji su, osim predsjednika Faruka Kapidžića, govorili i kandidati za načelnike: Nermin Hodžić (Ilijaš), Dženan Selimbegović (Stari Grad), Samir Lokvančić (Ilidža), Migdad Hasanović (Vogošća), Eldar Čomor (Hadžići) i Amina Dedić (Trnovo).

Nositelji lista SDA za Općinska vijeća u Općinama gdje SDA nije predložila kandidata, ali je podržala kandidate SBiH-a i DF-a, također su govorili: Kerim Balić (Novo Sarajevo), Hamdija Hasanović (Centar) i Elvir Resić (Novi Grad).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija