SDP osudio napade na Bošnjake u Pljevljima: Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina

Socijaldemokratska partija (SDP) je najoštrije osudila napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje u tom gradu.

Crnogorski mediji jučer su objavili da su nepoznate osobe koje su slavile izbornu pobjedu opozicije napali Emira Pilava iz Pljevalja i verbalno prijetili građanima bošnjačke nacionalnosti.

Emir Pilav koji je napadnut u Pljevljima – Kolone auta i uzvici: Turci, selite se odavde, neće vas više biti

– Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina kada su na tapetu bili manjinski narodi i “sto posto Crnogorci”, a svijest koja je tada proganjala i koja to danas čini nažalost ostala je nepromijenjena, sada zaogrnuta konceptom navodnih demokratskih promjena – rekli su iz SDP-a.

Oni su naveli da su rezultati izbora imali svoj iskaz i u ponedjeljak u Podgorici manifestacijom širokog repertoara anticrnogorskog i antigrađanskog ponašanja, pa su se mnogi građani s pravom pitali u kojoj državi žive.

– Građanska Crna Gora mora jasno osuditi i spriječiti nacional-šovinistička divljanja koja su izraz destruktivne i poražene politike koja se danas želi prikazati kao demokratska alternativa – kazali su iz SDP-a.

U Pljevljima napadnuti Bošnjaci, sukob pristalica DPS-a i opozicije u Podgorici, pjevale se četničke pjesme

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79