SDP Sarajevo ogorčen radom pravosudnog sistema nakon puštanja osumnjičenih za bacanje bombe

Sarajevski SDP danas je izrazio ogorčenje zbog odluke Općinskog suda u Sarajevu o puštanju na slobodu osumnjičenih za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića.

Mirza Hasanbegović i Benjamin Aganović, prema ranijim informacijama, pušteni su nakon što je sud odbacio prijedlog Tužilaštva KS za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Amra Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu, izjavila je za Vijesti.ba da Tužilaštvo KS nije pružilo dovoljno dokaza koji bi potvrdili krivično djelo optuženicima.

Odluka o puštanju na slobodu izazvala je reakciju u SDP-u, a na njihovim službenim stranicama objavljeno je zvanično saopćenje koje ističe njihovo ogorčenje.

“Dok Sud i Tužilaštvo prebacuju lopticu, bacači bombi hodaju gradom. Puštanje na slobodu dvojice optuženih, koji već imaju kriminalne dosjee, samo je još jedan primjer neefikasnosti i nedorečenosti pravosudnog sistema. Ovo je neprihvatljivo”, stoji u saopćenju SDP-a.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79