SDP tvrdi da se iz budžeta financira lokalni portal. SDA urednica tvrdi da to nije istina

SDP tvrdi da se iz budžeta financira lokalni portal. SDA urednica tvrdi da to nije istina


Još uvijek traje politička borba za glasove. Kako je svaki glas bitan, tako politički subjekti iznose prljavi veš protivnika. Da SDP i SDA  ne mogu na “zelenu” granu, potvrđuje i nedavni Facebook okršaj članova SDP-a Gornji Vakuf-Uskolje sa članicom i kandidatkinjom SDA na predstojećim izborima Nailom Čaušević.

Koliko su lokalni vlastodršci bahati i drski u našoj općini govori sljedeća činjenjca:
1 000,00 KM iz Budžeta općine za režimski medij SDA Gornji Vakuf “SAHAT KULA”!

Da lokalna vlast misli samo o sebi, kako manipulisati javnim mjenjem i na taj način što duže ostati na vlasti. Načelnik općine Sead Čaušević za potrebe osnivanja lokalnog medija koji će raditi na promociji i propagandi politike lokalne vlasti, SDA Gornji Vakuf i SDA kandadata za Opće izbore 2022. godine poput Hajića, Mandre i Mehmedovića, izdvojio je 1 000,00 KM.

Da stvar bude jos interesantnija, osnivač lokalnog portala je uposlenica u općini Gornji Vakuf-Uskoplje koja je kandidatkinja SDA Gornji Vakuf Naila Čaušević za skupštinu kantona SBK.

Hiljadarku za Nailin SDA portal Sahat kula !

Kako i o ćemu će pisati Naila Čaušević na portalu plačenom narodnim novcem iz Budžeta
“SAHAT KULA”!?

Kao dokaz da je kandidatkinja SDA Gornji Vakuf urednica portala plačenog narodnim novcem iz Budzeta jeste službeni broj telefona na stranici “Sahat kula” koji smo prepoznali još po staroj bazi podataka dok je bila članica SDP-a Gornji Vakuf-Uskoplje!

Tako to rade vlastodršci, svjesni da ko ima medije ima i moč!

Zato pozivamo narod da kazni ovakav postupak i način trošenja javnih sredstava, 02.10.2022. Izađite na izbore i glasajte za promjene! – izjavili su iz SDP-a.

Na ove navode, oglasila se i SDA članica Naila Čaušević koja za portal Crna-Hronika tvrdi da nije član navedenog udruženja, da je već 11. godina na birou a da ona samo honorarno uređuje vijesti na portalu. “Portal je tek osnovan. Od idućeg mjeseca ću se prijaviti na za Obrt kako bi regulisala porez na dodatnu djelatnost”

Naila svoji egzistenciju pronalazi u poljoprivredi.

Demant na objavu SDP Gornji Vakuf- Uskoplje

Izborna kampanja se bliži kraju, pa i udarci i napadi na nas kandidate postaju sve jači!
Dragi prijatelji, poznanici i sugrađani, ja sam Naila Čaušević! Po struci sam magistrica komunikologije, koja je već 11 godina na Birou za zapošljavanje, dakle nezaposlena. Radila sam kao dopisnica za medijsku kuću Avaz i portal Agroklub.ba, a odnedavno vodim i uređujem portal Sahatkula.ba, čiji osnivač nisam ja, nego Udruženje građana “Sahat kula”. Ja samo uređujem i vodim portal, honorarno naravno. Ovim putem se zahvaljujem osnivačima portala što su prepoznali moj dosadašnji rad i predložili mi da vodim portal. Ovaj posao sam prihvatila pod uslovom da portal bude parlamentaran prema svim građanima, da služi isključivo kao sredstvo za informisanje, a nikako za blaćenje i prepucavanje neistomišljenika, da objavljujemo tačne, provjerene i pravovremene vijesti s područja naše općine, što u ovom kratkom periodu od dva mjeseca i uspijevamo.

To niste morali posebno istraživati jer vam to stoji u mailu koji sam Vam poslala prije početka izborne kampanje, te ponudila političko oglašavanje na našoj stranici, kao i svim političkim strankama u Bosni i Hercegovini. Valjda znate da se portali finansiraju od oglašavanja, a navedeni politički subjekti su prihvatili ponude i platili oglašavanje, kao i na brojnim drugim portalima. To je u svakom slučaju ponuđeno i Vašoj stranci, te poslano i na mail Općinske organizacije Gornji Vakuf- Uskoplje i u centralu stranke u Sarajevo.
Zajedno sa svojim suprugom i naše dvoje djece živim u Voljicu, i bavim se poljoprivredom. Odlučila sam ostati u našoj domovini i boriti se za bolju budućnost sviju nas. U svoju Mjesnu zajednicu sam dovela brojne projekte i uspješno ih realizovala, što su potvrdili i usvojeni izvještaji koje sam dostavila investitorima, i opravdala svaku marku.

Nabrojati ću i neke projekte koje sam realizovala u svojoj zajednici: donacija sportske opreme Mikrokreditne fondacije “Eki” za Osnovnu školu “Voljice”, preko Omladinske banke ( autobusku nadstrešnicu, tri odmarališta- u Gaju, prema Osridku i u Voljicu), oglasne table u 6 sela, Njemačka ambasada u Sarajevu (izgradnja pješačkog mosta za poljoprivrednike u Voljicu, izgradnja tri potporna zida ukupne dužine 100 metara), čišćenje korita rijeke Voljišnice u više navrata, postavili dva jarbola sa državnom zastavom, itd).
Ja svojim biračima obećavam da ću nastaviti raditi na promociji i unaprijeđenju naše općine, a šta vi obećavate?! Da ćete i dalje samo blatiti Stranku demokratske akcije i njene članove, jer kroz cijelu kampanju samo to i radite!

Kada sve ovo prođe, a prolazi uskoro hvala Bogu, ja ću i dalje čistog obraza moći proći čaršijom, jer nisam nikoga vrijeđala, niti iznosila neistine i nedokazane tvrdnje, a šta ćete vi?!
Svjesno i odgovorno tvrdim da u svojih 33 godine nikada nikome nisam svjesno i namjerno naudila, a ako nisam mogla pomoći ( a pomogla sam ih dosta, hvala Bogu), nikome nisam ni odmogla.

Svima vama koji ste mi pružili podršku se srdačno zahvaljujem, i obećavam da neću iznevjeriti vaše povjerenje, jer ja sam jedna od vas, fakultetski obrazovana žena koja nema posao i svoju egzistenciju nalazi u poljoprivredi. Ja samo želim da popravim stanje u svom okruženju za dobrobit svih nas, i za to ću se boriti aBd.
Nek nam Dragi Bog sudi svima,i neka nam svima da onako kako zaslužimo!

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija