SDP u Bihaću krivi Osmorku zbog poraza: “Ostavili su me samog da se borim”

 

Kandidat SDP na prijevremenim lokalnim izborima u Bihaću Adnan Habibija priznao je poraz kazavši da ga je Osmorka ostavila samog da se bori protiv “krupnih riba”.

Na početku obraćanja je čestitao pobjedniku Elvedinu Sediću (PoMak) kazavši da voli Bihać te da mu je drago da bilo ko ga povede napred.

Međutim, osvrnuo se na to što je Narod i pravda podržala Sedića kazavši da je žrtva neprincipijelnih koalicija.

“Ostavile su me stranke Osmorke da se sam borim protiv velikih mašinerija PoMak i SDA”, rekao je.

Elvedin Sedić nakon osvajanja mjesta gradonačelnika Bihaća: Posebno hvala NiP-u, dijelimo iste vrijednosti

Ističe da su napravljene neke nove koalicije u kojima su učestvovale stranke Osmorke, a da je predmet interesa i dogovora bila pobjeda Sedića.

Vjeruje i da bi dobio ubjedljivu pobjedu da je imao podršku svih stranaka Osmorke.

“Iza mene ne stoje nikakvi tajkuni, nego samo građani. Iza sebe nisam imao ni nisko ni visoko gradnje, ni silne novce. Jednostavno sam stao pred vas čistog obraza i karaktera”, rekao je Habibija.

Kazao je da su rezultati izbora u nekim mjestima vrlo čudni te da ukazuju na to da je bilo nejasnih dogovora i rascjepa unutar SDA. Navodi primjer mjesne zajednice u kojoj SDA ima ubjedljivu većinu, ali je na ovim izborima dvostruko bolji bio kandidat PoMaka. Na osnovu toga smatra da je SDA bojkotovala sama svog kandidata.

Konaković: Bihać je dobio odličnog gradonačelnika

Na kraju je rekao da će se kandidovati i na sljedećim izborima.

“Imamo vremena da se pripremimo za izbore da se vratimo puno jači. Želimo pokušati da vratimo Bihać na stare staze slave, da ponovo bude jedan od najkvalitetnijih gradova u BiH za život”, rekao je Habibija piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79