SDS Banja Luka traži poništenje podrške Trivićevoj za gradonačelnicu

Članovi Gradskog odbora SDS-a u Banja Luci zahtijevaju poništenje odluke o podršci kandidature Jelene Trivić za gradonačelnicu, tvrdeći da nije dobila potrebnu natpolovičnu većinu od 30 glasova članova odbora.

U saopštenju potpisanim od strane članova GrO SDS-a Banja Luka ističe se da Trivićeva nije dobila podršku većine članova, što po njihovim pravilima čini odluku nelegitimnom.

Također, kritiziraju se navodna kršenja Statuta stranke vezana za sazivanje sjednice i proceduru glasanja.

Dodaju da je inicijalno glasanje podrške Slavku Grbiću imalo podršku 14 članova od ukupno 59 prisutnih, dok je u drugom krugu glasanja za podršku između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, prisustvovalo 58 članova, od kojih je Trivićeva dobila podršku 29 članova, što prema njima nije dovoljno za legitimnu odluku.

Članovi SDS-a Banja Luka naglašavaju da neće prihvatiti odluku koja je donesena kršenjem statutarnih odredbi stranke te najavljuju dalje korake u cilju zaštite statutarnih prava i procedura unutar stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79