Sebiji Izetbegović poništena diploma doktora nauka

Sebiji Izetbegović poništena diploma doktora nauka


Sebiji Izetbegović, direktorici Kliničkog Univerziteta u Sarajevu bit će poništena diploma doktora nauka. To je danas izglasao Senat UNSA, davanjem podrške rektoru Rifetu Škrijelju da tako postupi.

Senat UNSA sa 30 glasova “za” izglasao je poništenje doktorata direktorici Kliničkog centra UNSA. Protiv ove odluke bilo je šest članova Senata.

Ovo je na konferenciji za medije potvrdio i rektor Rifat Škrijelj. Kazao je da ga je ovim Senat ovlastio da to izvrši.

“Nisam želio izvršiti zapovjest Medicinskog fakulteta da uložim žalbu.  Jedna teška tema kojom se Univerzitet bavi počeli smo 2021. godine, a unazad nekoliko mjeseci intenzivno. Sama činjenica da vam se sam obraćam govori da nije bilo doborvaljaca da sjedi za ovim stolom. Tema je takva da sam vas kao domaćin želio obavijestiti da je Senat danas na sjednici donio zaključak daje se saglasnost rektoru Unvierziteta u Sarajevu kao lice ovlaštenom za zastupnje izvrši upravnu mjeru utvrđenu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove da poništi doktorat Sebiji Izetbegović”, kazao je Škrijelj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija