Bosanac pokušao unijeti u Hrvatsku više od 100.000 eura: Novac krio ispod sjedišta suvozača

U Slavonskom Brodu carinici Sektora za mobilne jedinice spriječili su pokušaj unosa velike količine novaca i mobitela na graničnom prijelazu Slavonski Šamac. Jučer, 12. aprila, pregledali su teretno vozilo bh. registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH.

Detaljnim pregledom  teretnog vozila uz uporabu opreme iz projekta “HERCUL III” utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedišta suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobiteli.

Pregledom je pronađeno ukupno 107.130,00 eura, što vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, te dva mobilna telefona marke iPhone P20 pro i Samsung Galaxy S23 ultra.

– Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 54.750,00 eura koju je vozač odmah podmirio. Pronađeni mobiteli su oduzeti, saopćila je Carinska uprava Hrvatske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79