Šega i šala na internetu: “Dinastira Isak neka me usvoji”

Rusmir Isak, jedan od sinova federalnog ministra policije Rame Isaka, imenovan je za novog direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Porodica Isak tako sada na visokim funkcijama ima Ramu kao ministra policije, Arnela kao zastupnika u Zatupničkom domu Parlamenta FBiH i Rusmira na KPZ-a Zenica.

Ovo imenovanje izazvalo je polemike i negodovanja u javnosti i političkim krugovima, ali i brojna ismijavanja na internetu.

Na raznim Facebook stranicama osvanuli su memovi na račun ove “nesvakidašnje” situacije na bh. političkoj sceni.

Ni tviteraši nisu poštedjeli porodicu Isak, a neki se šale i pišu da bi voljeli da ih Ramo usvoji.

Inače, Rusmir je imenovan na prijedlog federalnog ministra pravde Vedrana Škobića (HDZ), a odlukom Vlade FBiH, no Škobić se još uvijek nije oglasio i pojasnio razloge imenovanja Isaka mlađeg na funkciju direktora najpoznatijeg zatvora na Balkanu.

Podsjećamo, dan prije imenovanja Rusmira na funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, obojica su za Klix.ba izjavili kako nemaju informacije o tome i da prvi put čuju za to od naših novinara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79