Seka Aleksić ide na maturu s djevojčicom koju su ismijavali jer je romskog porijekla

Folk pjevačica Seka Aleksić odlučila je ići na maturu s djevojčicom iz Vrbasa koju su ismijavali zato što je romskog porijekla.

“Djevojčici su u školu donijeli bakarnu žicu da bi je ismijavali jer je Romkinja, po fazonu vi skupljate bakar pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, majka drži cvjećaru. Niko neće s njom na maturu. Svi šute i učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo?”, objavljeno je na Twitteru.

Seka je zatim navela da želi ići s njom na maturu i pitala gdje je ona.

Nakon toga je objavljeno da je direktorica škole napisala da podrivaju sistem i da je djevojčica izabrala da ide s razrednikom. Seka je na to odgovorila kako je djevojčicina majka kazala da će se sutra sve saznati.

“Djevojčica iz Vrbasa, Mia i njeni roditelji vas sve pozdravljaju, zahvaljuju se na podršci. Mia je presretna jer ću ja biti njena pratilja na maturi”, napisala je pjevačica.

Dodala je da diskriminacija ne smije biti dio našeg svijeta i naglasila da se svako dijete, bez obzira na nacionalnost, zaslužuje osjećati voljeno.

“Neka naša djela govore više od riječi. Voljela bih da smo društvo u kojem se svako osjeća prihvaćeno i vrijedno”, navela je.

Podsjećamo, Seka je 2013. godine podržala JMBG proteste u Sarajevu. Osim toga, nedavno je pružila podršku protestima “Srbija protiv nasilja”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79