Selimbegović poziva Čengića na javnu debatu: Ponaša se gore nego raniji načelnik Hadžibajrić

Selimbegović poziva Čengića na javnu debatu: Ponaša se gore nego raniji načelnik Hadžibajrić


Kandidat SDA za načelnika sarajevske Općine Stari Grad, Dženan Selimbegović, pozvao je aktuelnog načelnika Irfana Čengića (SDP) da se odazove na javnu debatu u Klix Studiju ili bilo kojem drugom mediju. Selimbegović je izjavio da je već primio nekoliko poziva na debatu, ali da Čengić nije prihvatio nijedan od njih.

„Pitao sam se zašto Čengić ne želi da sučelimo argumente pred javnošću,“ rekao je Selimbegović. On smatra da je odluka da se izbjegne debata dio strategije aktuelnog načelnika, koja uključuje prekomjernu promociju vlastitih slika i odbijanje svih poziva na sučeljavanje.

Selimbegović je istakao da smatra kako bi ta strategija mogla stvoriti dojam da je Čengić jedini kandidat ili barem favorit za poziciju načelnika. „Mislim da to ne bi bilo tako da su građani Starog Grada naivni,“ dodao je Selimbegović.

Kandidat SDA je kritizirao Čengića zbog njegovih marketinških taktika, navodeći da je zakupio sve moguće oglasne površine, uključujući i one koje je podijelio koalicionim partnerima. Prema Selimbegovićevim riječima, marketinške agencije koje imaju udarne pozicije ne javljaju se njihovim pozivima, što ukazuje na strah od odmazde načelnika, za kojeg kaže da pokazuje diktatorske sklonosti.

„Oglasne površine koje je zakupio Čengić koštaju na desetine, a možda i stotine hiljada KM,“ rekao je Selimbegović.

Selimbegović je optužio Čengića za pogrešno tumačenje Izbornog zakona i zabranjivanje korištenja sale Općine Stari Grad za predizborne aktivnosti. Također je naveo da Čengić ne izdaje rješenja za postavljanje info štandova i da se ponaša gore nego raniji načelnik Hadžibajrić.

„Pozivam Čengića da nam pruži jednak tretman i pristup pravima kao kandidatima i da prihvati poziv na debatu bilo kada i bilo gdje,“ zaključio je Selimbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija