Selvedin Agović prijavio gazdu Dragana policiji jer je otjerao njegovu kćerku sa plaže

Porodica Agović doživjela je neprijatnost i poniženje plaži utjeha bazenima Rocky beach opšina Bar kada ih je gazda otjerao sa plaže.

Razlog je bizaran. Problem mu je bio zato što su gosti muslimani i što je jedna od članova porodice Agović tačnije kćerka na sebi nosila kupaći kostim za pokrivene žene piše Crna-Hronika.

@crnahronikainfo

Crnogorac ne da gostima da se kupaju na plaži jer su muslimani…

♬ original sound – CRNA Hronika

 

(VIDEO) Crnogorac ne da gostima da se kupaju na plaži jer su muslimani…

Selvedin Agović, otac djevojke otjerane zbog burkinija prijavio zakupca plaže
Selvedin Agović iz Peći, nastanjen u Belgiji, prijavio je barskoj policiji Dragana Đurovića jer je juče sa plaže u Baru, čiji je zakupac, otjerao njegovu kćerku jer je bila odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom.

Agović je u prijavi policiji, u koji je portal Pobjeda imao uvid, naveo da je juče oko 15 sati sa suprugom, dvojicom sinova i kćerkom bila na plaži u barskom naselju Utjeha, kada im je prišao Đurović i napravio scenu jer je njegova kćerka bila obučena po vjerskim običajima.

– Ja, moja supruga Agović Muradija, sin Agović Haris, kćerka Agović Ilma, stara 17 godina, i sin Agović Rijad star 15 godina, nalazili smo se u naselju Utjeha u Baru, na dijelu plaže gdje se nalazi objekat „Rocky beach”, gdje smo se kupali, što radimo i svake godine kada iz Belgije stignemo u Crnu Goru na odmor. Moja maloljetna kćerka Agović Ilma, koristi idžab, tj. po vjerskim običajima pokrivena je prikladnom odjećom.

Na plaži je bila obučena u burkini kupaći, i prije nego smo počeli da se kupamo došao je vlasnik objekta “Rocky beach” Dragan Đurović, zvani Medo, koji se usprotivio zašto je moja kćerka bila tako obučena rekavši: “Ne možete da se kupate na ovoj plaži, rastjerujete mi goste, u ovu plažu sam uložio dva miliona eura, i neću da vas vidim ovdje, morate da napustite plažu”. Takođe je rekao da je ovo njegov privatni posjed i plaža i da može da pusti koga on želi – navedeno je u prijavi Agovića.

On je istakao da je pokušao da zamoli Đurovića da im dozvoli da sat-dva borave na tom dijeli plaže, ali da on nije pristao i da je insistirao da se udalje.

– Rekao mi je povišenim tonom da ukoliko ne budemo otišli sa plaže da će pozvati obezbjeđenje. Mi smo, da bi smo izbjegli dalji sukob, napustili plažu i pošli prema Ulcinju gdje smo i smješteni, potrešeni ovakvim ponašanjem – naglasio je Agović.
On je objavio da je prijavio događaj policiji zbog očigledne diskriminacije.

– Zbog revolta i diskriminacije otišli smo da prijavimo događaj policiji u Baru, pošto je on (Đurović) sam izjavio da je otjerao 17 gostiju. Ne želim da ovakvi pojedinci stvaraju lošu sliku o Crnoj Gori, koja je poznata kao gostoprimljiva i lijepa zemlja – zaključio je Agović.
Policija se još nije oglašavala povodom ovog slučaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

 

Nakon što je zakupac plaže u Baru, sudeći prema snimku koji kruži društvenim mrežama, grubo otjerao muslimansku porodicu sa plaže zbog toga žene koja je bila pokrivena i kupala se sa tzv. burkom (muslimanskom ženskom nošnjom za kupanje na javnim površinama), te nakon što je zakupac izjavio da je razlog tome to što “mrzi muslimane”, reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić je reagovao putem svog tvitter naloga.

Reis je upitao Vladu Crne Gore i premijera je li, po njima, legalno i legitimno danas u Crnoj Gori mrziti muslimane? I je li ovo “pravi put” kojim ide Crna Gora?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79