Semir Efendić se obrušio na Dnevni avaz: Sada mi je posebno zadovoljstvo da smo SBB poslali u političku penziju

Jučer je u Sarajevu, ispred zgrade Predsjedništva BiH postavljen spomenik bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, a Dnevni avaz je podsjetio javnost na izjavu Semira Efendića iz 2022. godine.

U Sarajevu postavljen spomenik Tvrtku I Kotromaniću

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad se sada obratio javnosti preko Facebook profila.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“Jučer nisam davao nikakve javne komentare u vezi sa spomenikom Kralja Tvrtka I Kotromanića koji je postavljen u Sarajevu na inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić. Prošao sam u popodnevnim satima pored spomenika i uvjerio se kao i ostali da je spomenik za svaku pohvalu. Gradonačelnici Benjamini čestitao sam lično.

Lokacija za postavljanje spomenika preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine je najbolja koja se mogla izabrati. Sam spomenik sa srednjevijekovnim grbom kralja Tvrtka koji se nalazi na njegovom štitu kao i na prednjoj strani postamenta, a koji je korišten i kao motiv za prvi grb i zastavu nezavisne Bosne i Hercegovine “šest ljiljana vezenih u zlatu” ima posebnu simboličku važnost.

Dakle, iako ja jučer nisam davao nikakve komentare, učinio je to umjesto mene i u moje ime “Dnevni avaz” koristeći komentar sa društvenih mreža od prije godinu i po dana kada se raspravljalo o samoj lokaciji za budući spomenik i kada je javnosti bila dostupna samo fotografija makete ili radionička fotografija spomenika. Spomenik u prostoru gdje je postavljen i u veličini u kojoj je postavljen izgleda mnogo bolje.

I da se vratimo na komentare i bljuvotine “Dnevnog avaza” koji je ničim izazvan ispisao takve uvrede za općinu Novi Grad koje nije nikada niko, a pozavidjela bi im i Karadžićeva ratnohuškačka propaganda sa Pala koju je predvodio Risto Đogo. Pa neka ostane za ibret šta su sve u stanju napisati za općinu koju mi volimo, a oni mrze:

“Prvi se javio, (ne)očekivano, Semir Efendić, lider SBiH i načelnik Općine Novi Grad!?
Najveće općine u državi koju je svojim dolaskom u načelničku fotelju pretvorio u vehabijsko-sirijsko-alžirsku mahalu, u kojoj se osjećate kao da ste na Srednjem istoku, samo vam trebaju malo duža brada, turban i burka. Nije naodmet ni kamila.

Njemu je jučer zasmetao kralj Tvrtko u haljini.

Ne smetaju Efendiću razni „dimijaši“ i „haljinaši“ koje je okupio u Novom Gradu i stvorio leglo vehabizma…”

Novi Grad osim što ima najviše stanovnika, općina je sa najvećim prometom fiskalnih uređaja, odnosno najviše prihoda od PDV-a u cijeloj državi, sa najvećim brojem zaposleog stanovništva i sa najvećim rastom broja zaposlenih, sa navjećim brojem djece u osnovnim školama, općina koja prednjači u razvoju u brojnim oblastima i u kojoj se na pravi način baštini historija, gdje je prije nekoliko godina otvoren park “Bosanski stećak i zastava” i javno istaknuta zastava iz vremena kralja Tvrtka preko puta zgrade općine. Izgrađen je i monumentalni spomen zid za skoro dvije hiljade šehida i poginulih boraca, spomenik našim herojima Safetu Zajku i Safetu Hadžiću, naveći i najljepši park u državi, Dom oslobodilaca i uskoro Krila slobode na brdu Žuč…

Sve ovo naravno smeta neprijateljima Bosne i Hercegovine, a njihovo glasilo u Sarajevu je Dnevni avaz.

P.S.

Sada mi je posebno zadovoljstvo da je upravo Stranka za Bosnu i Hercegovinu u političku penziju poslala SBB koji više ne postoji u parlamentima, a poslat ćemo u budućnosti i one koji su naslijedili njihovu neprijateljsku i izdajničku politiku”, napisao je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79