Semir iz Cazina izgubio skupocjenog papagaja a onda mu se desilo nešto neočekivano: “Dobro se dobrim vraća”

Semir iz Cazina izgubio skupocjenog papagaja a onda mu se desilo nešto neočekivano: “Dobro se dobrim vraća”


Nevjerovatna priča dolazi iz Cazina. Naime, Semir Kličić iz Cazina pronašao je papagaja, sličnog kao njegov, po čemu je znao da je jako vrijedan, te se odlučio naći vlasnika kome ga je i vratio.

Zatim, dešava se da i njemu pobjegne njegov. Nakon nekoliko dana zove ga ista osoba kome je on vratio papagaja, te mu javlja da se kod njega nalazi njegov papagaj.

Sretan raspletom situacije vratio je svog papagaja. I sam nije vjerovao da je ovako nešto moguće ali desilo se. Dobro se dobrim vraća.

“Prije mjesec dana pozove me kum na Maloj Lisi i kaze da se kod njega nalazi papagaj kakvog i ja imam.

Otišao tamo i uhvatio ga. Tražio sam na FB vlasnika i pronašao oglas od čovjeka i žene iz Mutnika koji traže papagaja koji je pobjegao. Kontaktirao sam ih i vratio im ga.

Radi se o skupocjenoj vrsti papagaja vrijednog nekoliko hiljada KM. Nakon mjesec dana moj papagaj odluta, potpuno iste sorte. Nakon tri dana me zove isti čovjek kojem sam ja vratio papagaja i kaže da ga je on našao i da mi ga želi vratiti.

Zamislite koja je vjerovatnost bila da se takvo nesto desi! Neka je hvaljen Onaj u cijoj ruci je vlast nad svim, a Njemu cemo se vratiti!” – izjavio je Semir Kličić iz Cazina.

Riječ je o afričkom sivom papagaju:

Afrički sivi papagaj ili ŽAKO je zbog svoje mirne naravi i izuzetne sposobnosti imitiranja govora omiljeni kućni ljubimac. Uči vrlo brzo i sa lakoćom, pa se zato smatra najboljim “govornikom” u svijetu papagaja. Može izgovarati rečenice u pravom trenutku (npr., pozdraviti vlasnika kada uđe u kuću i sl.).

Osim toga, ima sposobnost izvoditi razne trikove. Jedna od njegovih prednosti kao kućnog ljubimca je njegova dugovječnost: uz pravilnu njegu i držanje može doživjeti 100 godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija