Senad Pećanin objavio dokument i izjavio: Upravo Dino Konaković ima iskustva u pakovanju optužbi

Senad Pećanin je iznio oštar odgovor na najavu Elmedina Konakovića, lidera stranke Narod i Pravda, o organizaciji posebne press konferencije povodom operacije “Black Tie II”, koja je rezultirala hapšenjem 23 osobe.

Operacija, koju su vodili policijski i tužilački organi Bosne i Hercegovine u saradnji sa američkim FBI-om, DEA-om, EUROPOL-om te belgijskim i francuskim policijskim snagama, uz koordinaciju sa Sudom i Tužilaštvom Nizozemske, izazvala je žestoke reakcije, posebno od strane Konakovića, koji ju je nazvao “pravosudno-medijsko-policijskom” mafijom.

Senad Pećanin je, u svom odgovoru, podsjetio na dokument koji potiče iz stranke Narod i Pravda, a koji je ranije bio objavljen. Taj dokument, kako ga Pećanin navodi, upućuje na praksu pakovanja i namještanja postupaka od strane Konakovićeve stranke u vezi sa poslovanjem narko-kartela.

“Dino Konaković govori o pakovanju i namještanju postupaka povodom akcije nadležnog tužilaštva u vezi poslovanja moćnog narko-kartela. Možda njegove tvrdnje treba i uzeti ozbiljno, s obzirom da zna i ima iskustva u pakovanju optužbi”, napisao je Pećanin.

Uz svoj komentar, Pećanin je objavio faksimil dokumenta u kojem se navode instrukcije za aktiviste NiP-a i saradnike kako djelovati korištenjem metoda specijalnog rata, insinuacija i lažnih optužbi prema političkim protivnicima.

Iz dokumenta se izdvajaju direktive kao što su “Pozivati na linč i demonstracije protiv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine”, “Naglašavati stalno koliko je ljudi ostalo bez posla za vrijeme korona pandemije (uvećati cifre) i isticati da je glavni krivac Fadil Novalić i Vlada Federacije”, te “Lažnim informacijama na terenu stvarati nepovjerenje između SBB-a i SDA”.

Ovaj novi razvoj situacije dodatno produbljuje napetosti u političkom pejzažu Bosne i Hercegovine, ističući kompleksnost i dubinu sukoba između političkih aktera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79