Sergeju Barbarezu vraćeno državljanstvo BiH

U službenom listu Bosne i Hercegovine je objavljena odluka da je legendarnom kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeju Barbarezu vraćeno državljanstvo BiH.

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u novembru prihvaćen je prijedlog odluke o sticanju državljanstva za legendarnog napadača.

Barbarez se po završetku karijere, sada već davne 2011. godine, odrekao bh. državljanstva. To je učinio jer je kao državljanin Njemačke imao veće benefite.

U Njemačkoj su svojevremeno nudili da se Barbarezu izda i dvojno državljanstvo, ali naša zemlja tada nije imala bilateralni sporazum s Njemačkom o dvojnom državljanstvu. Tako da tada BiH nije prihvatila ovu ponudu.

– Dvije godine sam pokušavao učiniti nešto kod raznih ministara kako bih zadržao i državljanstvo naše zemlje, ali rješenja nije bilo –  rekao je svojevremeno Barbarez, koji je za našu reprezentaciju odigrao 47 mečeva i postigao 17 golova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79