(VIDEO) Šerif Patković: Stavljam se na raspolaganje Hamasu

(VIDEO) Šerif Patković: Stavljam se na raspolaganje Hamasu


Video Šerifa Patkovića, nekadašnjeg komandanta 7. muslimanske brigade kruži društvenim mrežama, a na kojem on izjavljuje da se stavlja na raspolaganje Hamasu.

“Brigada pokreta Еl Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković.

“Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodiće nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači aviona došli da odbrane demokratiju, nego da odbrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne”, rekao je Patković.

Podsjetimo, Patković je nekadašnji predsjednik Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije, a kojem se sudi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Patković je zajedno sa Senom Šehovićem (već priznao krivično djelo) nabavio vozilo Volkswagen Tiguan novcem Fondacije, a vozilo je Patković zadržao za sebe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija