(VIDEO) Šerif Patković: Stavljam se na raspolaganje Hamasu

Video Šerifa Patkovića, nekadašnjeg komandanta 7. muslimanske brigade kruži društvenim mrežama, a na kojem on izjavljuje da se stavlja na raspolaganje Hamasu.

“Brigada pokreta Еl Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković.

“Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodiće nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači aviona došli da odbrane demokratiju, nego da odbrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne”, rekao je Patković.

Podsjetimo, Patković je nekadašnji predsjednik Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije, a kojem se sudi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Patković je zajedno sa Senom Šehovićem (već priznao krivično djelo) nabavio vozilo Volkswagen Tiguan novcem Fondacije, a vozilo je Patković zadržao za sebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79