Šerif Patković u bolnici: Koronavirus mi je napao puno organa, ali sada sam bolje

Šerif Patković, bivši predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Šerif Patković zaražen je koronavirusom i sa teškim oštećenjima je smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Patković je u bolnici već 15-ak dana i sada diše uz pomoć kisika.

– Oporavak ide svojim tokom, a kada ću izaći samo Bog dragi zna, ali nadam se da će biti što prije. Hospitaliziran sam prije 15 ili 16 dana, vjerujte više se ne sjećam. Koliko će ovo trajati, vidjet ćemo. Imao sam obostranu upalu pluća, krv i gušterača nisu dobro. Virus je napao puno organa, sada sam hvala Bogu bolje, na kisiku sam i ide oporavak kako treba. Ljekari rade dobro i ovom prilikom se zahvaljujem osoblju Kantonalne bolnice Zenica. Također bih spomenuo i ljude koji su ovdje u bolnici sa mnom, koji su oboljeli od COVID-19. Strpljivo sve ovo podnosimo, družimo se, podrška smo jedni drugima. Poručio bih ljudima da se čuvaju. Mi smo čestit i dobar narod, najbolji na ovoj planeti – kazao je Patković.

Prokomentorao je i svoju kandidaturu za predstojeće izbore.

– Ja sam se vratio u SDA, vratio sam se u vrijednosti SDA koje su u mom srcu uvijek bile. Nikada neće izaći. Nikada ne bih dao na projekat, na nešto što smo najvrednije imali kao narod u posljednjih nekoliko stotina godina, koji nam je izvojevao narodnost i državnost – rekao je Patković za Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79