Šest osoba uhapšeno sa 324 kilograma kokaina

Uhapšeni su: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim dijelom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

Kao i da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenijela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gdje je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79