Sestra Jasmine sve priznala policiji?

Smiljana Srnec odlučila je tokom policijskog ispitivanja da istražiteljima prizna kako je i kada uzela život svojoj sestri Jasmini Dominić, prenosi Telegram iz dobro obaviještenih izvora upućenih u ovaj slučaj. Ona još nije ispitana u prisutnosti advokata, prenosi Index.

Jasminino tijelo je pronađeno u subotu navečer u zamrzivaču porodične kuće.

Srnec još nije ispitalo Kantonalno državno tužilaštvo, a to će navodno biti obavljeno u zakonskom roku.

Policija je danas saopćila da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005., a zbog sumnji u likvidaciju, prema neslužbenim podacima, lišena je slobode njena 45-godišnja sestra.

– Znam da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba – izjavio je na konferenciji za novinare Nenad Risek, portparol međimurske policije.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predata zatvorskom nadzorniku međimurske policije.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš.

– Mogu reći da smo bili više fokusirani na vanjski dio, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće – rekao je Risek na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti – prije nastupa mrtvačke ukočenosti. Neslužbeno, Smiljana je priznala zločin pred policijom, no ako to ne ponovi uz prisutnost advokata, priznanje ne vrijedi.

Prema pričanju komšija, tijelo nesretne djevojke u škrinji pronašao je njezin rođak u subotu oko 12 sati.

Škrinja se, doznajemo od susjeda koji poznaju obitelj, nalazila u prizemlju ispod stubišta. Osim što je na njoj bilo raznih stvari zbog kojih je djelovalo kao da služi za odlaganje stvari, a ne kao zamrzivač, zbog niskog stropa na mjestu gdje se nalazila nije se ni mogla otvoriti do kraja, nego samo odškrinuti.

Iako su Jasminu obitelj i susjedi posljednji put vidjeli negdje 2000. godine, njezin nestanak prijavljen je tek 16. augusta 2005. godine. Prijavila ga je njezina majka Katarina, koja još radi u Njemačkoj i povremeno dolazi u Hrvatsku, piše portal 24sata.

– Ona nikad nije odustala od želje da nađe kćer. Radila je u inozemstvu, no svaki put kad bi došla kući raspitala bi se po svim lokalima ne bi li otkrila nešto – rekli su nam mještani.

I policija je poduzela niz mjera.

– Između ostalog, proveli smo i poligrafsko testiranje više osoba. U tom trenutku nije bilo informacija da bi se nestala mogla nalaziti u kući. Bili smo više fokusirani na vanjski prostor – rekli su u policiji.

Za Jasmininu sestru Smiljanu, komšije kažu da je na sve moguće načine pokušavala ljude uvjeriti kako je njezina sestra još živa i u kontaktu s njom.

– Jednom je došla susjeda tražiti jastuk. Rekla je da je Jasmina s dečkom došla prespavati i da ih nema dovoljno. Naravno, posudili su joj ništa ne sumnjajući iako Jasminu niko nije vidio – pričaju mještani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments