Ševo iz bolnice prebačen na ispitivanje u policiju

Danas je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci pušten Dragan Ševo (40) koji je osumnjičen za ubistvo Stefana Ačića (62), monaha manastira Glogovac kod Šipova. Odmah nakon toga preuzeli su ga pripadnici MUP-a RS-a i biće kriminalistički obrađen u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

Piše: D. Pavlović

Podsjetimo,  Ševo je od 9. decembra bio na liječenju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS-a gdje mu je hirurški obrađena povreda grudnog koša. Nakon toga, on je premješten u Službu za torakalnu hirurgiju UKC RS-a, gdje je liječenje uspješno okončano i danas je otpušten iz UKC RS uz terapijske preporuke.

Kao što smo pisali, Ševo je osumnjičen da je monaha ubio 7. decembra oko 19 časova u trpezariji u manastira Glogovac, nakon što su zajedno večerali. Ačić  je preminuo usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija.

Ubica je poslije dvodnevnog skrivanja uhapšen 9. decembra u blizini banjalučkog motela Nana u akciji pripadnika SAJ-a PU Banja Luka. Kada je vidio pregovarače i da ne može pobjeći, on je uzeo nož i nanio sebi lakše povrede. Iz motela je iznesen na nosilima te je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79