Sin influenserice Mutić preminuo od rijetke genetske bolesti: Drugi sin u kritičnom stanju

Sin influenserice Mutić preminuo od rijetke genetske bolesti: Drugi sin u kritičnom stanju


Poznata influenserica Bojana Mutić, koja je na društvenim mrežama poznata kao “Moda i tako to”, objavila je tužnu vijest o gubitku svog starijeg sina Nikolaja (12) i trenutno teškom zdravstvenom stanju mlađeg sina Maksima (9). Tragični događaj zbio se 25. januara, a Bojana je tek sada pronašla snage da se obrati javnosti.

Bojana je putem svog Instagram profila izrazila neizmijernu bol i agoniju koju proživljava njena porodica, ističući da je teško opisati bol koju trenutno osećaju. Dodala je da je ovo jedini način da se obrati svima koji su izrazili saučešće, podršku i ljubav tokom ovog teškog vremena.

Njen stariji sin Nikolaj preminuo je 25. januara, dok je mlađi sin Maksim i dalje u kritičnom stanju. Bojana se zahvalila na podršci, ali naglasila da im pomoć ne može vratiti izgubljenog sina i da trenutno nije u stanju da komunicira.

“Imala sam urednu trudnoću te 2012. godine kada mi je rođeno prvo dijete. Prirodni porođaj je bio težak, a dijete je provelo neko vrijeme u inkubatoru. Tada smo počeli da primjećujemo neke čudne stvari, odstupanja u razvoju. Poslije dvije godine pakla i dijagnoza rečeno nam je da dijete ima cerebralnu paralizu usljed perinetalne asfiksije, tj. gušenja na porođaju. Dijagnoza je, ispostavit će se, bila pogrešna”, ispričala je svojevremeno.

Otkrila je da su misleći da je riječ o stanju koje je uzrokovao porođaj ona i suprug dobili drugo dijete koje je potom pokazivalo iste simptome.

“Nakon rođenja drugog muškog djeteta, 2015. godine, po pojavi prvih simptoma ispostavilo se da je posrijedi isto oboljenje, za koje smo, čekajući skoro godinu dana na rezultate iz genetske laboratorije iz Barcelone, saznali da je jedno od najtežih genetskih oboljenja, Paelizeus Merzbacher, i da ne postoji lijek”, pojasnila je.

Bojana je prethodno javno govorila o izazovima s kojima se njena porodica suočavala zbog dijagnoza svojih sinova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija