Sindikat BHRT-a demantuje tvrdnje Federalne TV: Manipulacija i pokušaj umnožavanja konfuzije

Predsjednica Samostalnog sindikata radnika u Bosanskohercegovačkoj radio-televiziji (BHRT), Merima Kurtović-Pašalić demantirala je u ime tog sindikata nedavne tvrdnje poslovodstva Radio-televizije Federacije BiH (RTVFBiH) i propagandne akcije, kako je kazala, plasirane od poslovodstva RTV-a FBiH u informativnom programu te medijske kuće.

Sindikat odbacuje tvrdnje o postojanju navodnih dogovora između radnika Javnog servisa BHRT-a i radnika RTV-a FBiH. Kurtović-Pašalić naglašava da je ova insinuacija dio smišljene propagande rukovodstva RTV-a FBiH s ciljem narušavanja ugleda sindikata i stvaranja konfuzije među radnicima.

Osvrnula se na dokument koji je, prema njenim riječima, imao pečat, ali ne i potpis, te ga nazvala manipulacijom. Istaknula je neprihvatljiv pristup RTV-a FBiH, koji već duže vrijeme obmanjuje javnost i radnike BHRT-a, označivši to ozbiljnim prekršajem profesionalnih standarda i etičkih normi.

Kurtović-Pašalić zahtijeva hitno poštivanje raspodjele sredstava od RTV takse i marketinga, gdje bi BHRT trebao dobiti 50 posto, a oba entitetska emitera po 25 posto, sukladno zakonskim odredbama.

Govoreći o agoniji radnika BHRT-a, predsjednica sindikata naglašava izloženost radnika zbog prijašnjih političkih odluka, posebno nerješavanja problema prikupljanja novca na jedinstven račun BHRT-a. Sindikat će se nepopustljivo zalagati za povećanje plaća, bolje uvjete rada te pravedniju sistematizaciju radnih mjesta.

Kurtović-Pašalić poziva političke organizacije na svim nivoima da podrže napore za očuvanje integriteta i stabilnosti Javnog servisa Bosne i Hercegovine, ističući to kao jedan od ključnih prioriteta na evropskom putu zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79