Sindikat radnika u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica održao još jednu protestnu šetnju

Sindikat radnika u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica organizovao je danas ponovno protestno okupljanje radnika u krugu bolnice, a potom i protestnu šetnju svojih članova do zgrade Vlade ZDK.
Razlog današnjeg protestnog okupljanja i šetnje koju je održao Sindikat radnika u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica je isti kao i 13. oktobra kada su održali prve mirne proteste.

“Naš jedini zahtjev je isplata jednokratne pomoći za radnike ove bolnice, a na osnovu Uredbe federalne Vlade o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena“, ističe Fahrudin Heco, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Zenica.

Ovaj zahtjev, kako kaže, sinoć je razmatran i na sjednici Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica.

“Oni su donijeli zaključak da podržavaju naš prijedlog, ali nisu donijeli nikakvu konkretnu odluku, kojom bi naložili direktoru bolnice da izvrši isplatu navedne jednokratne pomoći, te su odlučili da se obrate Vladi ZDK da pokuša iznaći namjenska sredstva za isplatu ove pomoći“, navodi predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Zenica.

Mirne protestne šetnje, sa istim razlogom, ovaj Sindikat, kako najavljuje, organizovaće svakih 15 dana do ispunjenja njihovih zahtjeva, a shodno ranije donesenoj Odluci o organizovanju i održavanju mirne protestne šetnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79