Sindikat Saida Spiljka: Kaznite Sebiju I., u protivnom će ovo postati pravilo određenih moćnika

Sindikat Saida Spiljka: Kaznite Sebiju I., u protivnom će ovo postati pravilo određenih moćnika


Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo uputio je pismo v.d. direktora KCUS-a Alenu Pilavu i predsjedniku UO KCUS-a Benjaminu Kulovcu o napadu na njihovog zaštitara Saida Spiljka.

Sebija Izetbegović pljunula zaštitara KCUS-a, psovala mu i vrijeđala ga!?

Podsjetimo, navodno se Spiljka napala bivša direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. Navodno ga je pljunula, vrijeđala i psovala mu. Spiljak kaže da se detalja ne sjeća zbog pretrpljenog straha.

Sebija Izetbegović je u svoju odbranu rekla da nije mogla sve to uradili za nekoliko sekundi.

Sebija Izetbegović: Kako sam za 6 sekundi uspjela da oborim motorolu, pljunem i psujem, a da se on ne sjeća?

Pismo Sindikata prenosimo u cjelosti.

“Cijeneći da je Said Spiljak radnik KCUS-a član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova.

Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana Ustavom i zakonom. Radnik KCUS Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva. Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima. Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana”, stoji u pismu koje potpisuje Edin Turulja, predsjednik Upravnog odbora sindikata.

Ovo je snimak gdje Sebija Izetbegović navodno pljuje zaštitara



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija