Sindikat zaposlenih u “Šumama RS”: Situacija sve teža, kasne plate

Sindikat zaposlenih u “Šumama RS”: Situacija sve teža, kasne plate


Sindikat zaposlenih u JPŠ “Šume RS” a.d. Sokolac pozvao je institucije Republike Srpske da hitno intervenišu u rješavanje dugogodišnjih problema ovog preduzeća, upozoravajući na potencijalne socijalne nemire.

Preduzeće se suočava s teškom finansijskom situacijom, a problemi s isplatama plata i dugovanjima prema izvođačima, opštinama i dobavljačima se gomilaju.

Sindikat je u saopštenju istaknuo da je uzrok ove krize loše upravljanje preduzećem, postavljanje kadrova po političkoj liniji i ignorisanje dugoročnih upozorenja o pogoršanju situacije.

Takođe su izrazili zabrinutost zbog povećanja minimalne plate, koje je dovelo do velikih troškova bez adekvatnog povećanja prihoda.

Ukoliko se situacija ne riješi, sindikat upozorava na mogućnost propasti preduzeća i gubitak radnih mjesta, što bi imalo katastrofalne posljedice za nerazvijene opštine u kojima su “Šume RS” ključni stub opstanka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija