SIPA dobila anonimnu prijavu: Otvorena istraga protiv bh. konzulice Edine Jusufović

SIPA dobila anonimnu prijavu: Otvorena istraga protiv bh. konzulice Edine Jusufović


Konzulica u Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu Edina Jusufović po anonimnoj prijavi predmet je istrage SIPA, zbog navodnog postupka odricanja od državljanstva i rada sa diplomatskim školama, povrđeno je iz ove agencije za RTRS.

Između ostalog, na upit RTRS da li je Jusufović predmet istrage zbog anonimnih prijava da koristi prostorije Generalnog konzulata BiH u Štutgartu za stanovanje, čime zloupotrebljava svoj položaj, jer iz DKP mreže ima obezbjeđena sredstva za stanovanje, iz SIPA je također potvrđeno da se i ovo istražuje.

SIPA istražuje rad Jusufović koji se odnosi na diplomatske škole, jer Ministartsvo vanjskih poslova u Vijeću ministara nema nadležnost za obrazovanje niti je u sistematizaciji radnih mjesta propisana ova aktivnost.

U SIPA navode da su kontaktirali i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Podsjećamo, po odlasku generalnog konzula u Štutgartu sa dužnosti Begana Muhića, Edina Jusufović je preuzela ovlaštenja na ovoj funkciji. Tada je Began Muhić izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika Živinica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija